Koepätkä

Ihastuin täysin tuohon virkkaamalla korujen tekemiseen ja ostin Hobboksista kirjan Bethany Barry: Bead Crochet. Ajattelin, että kirjassa olisi kerrottu enemmän minkä vahvuista metallilankaa tulee käyttää ja mitä tekniikoita yms. No kirja ei käsitellyt ollenkaan metallilangalla virkkaamista... Hätä ei ollut tämännäköinen - tavallisella langalla on paljon helpompi virkata!

Kaivoin kaapista ensimmäisen vastaantulleen virkkauslangan, joka suurin piirtein vaikutti sopivan paksuiselle ja ryhdyin toimeen. Tämä pieni koepala syntyi suhteellisen nopeasti - saa nähdä jaksanko ihan äkkiä tarttua neulaan... Lopputuloksen jälki on kyllä erilainen.

Kirja ei hirveän selkeästi kertonut langan paksuudesta - tai pikaluvulla sitä löytänyt... Vastaan tuli taas spesiaalilankoja, jota voi olla Suomesta hankala saada - täytyy selvittää asiaa. Jos ei löydy, niin täytyy testata tota langan paksuutta, milloin näyttää hyvälle.

Virkkuukoukku oli 2.00 - ei taida kuvasta erottua.

Tämmöiselle se sitten näyttää läheltä. Virkkauslanka jonkin verran näkyy helmien lomasta. En tiedä näkyisikö se vähemmän, jos helmet olisivat tasakokoisia. Punaiset on 6/0 siemenhelmiä ja kirkkaat vähän epämääräisen kokoisia.

1 kommentti

Raija kirjoitti...

No just, ymmärrän kyllä virkkauksesta jotain, osaan jopa virkata liinan, mutta koetin joskus helmivirkkausta ja se löi yli hilseen. Sulta se luonaa sitten tuokin. Varmaan joo jos olis samankokoiset helmet niin tulos ois tasaisempi, mutta ei tuokaan nyt siis paha ole, *arvostelee henkilö jonka oma virkkaus näytti koiranoksennukselta* ;D