Villavaippahousut ja muuta

Villavaippahousuja on tässä bloggaustauon aikana tullut neulottua useampiakin - ensin sukulaisvauvalle ja sitten omalle. Ravelryn projekteistani  löytyy muutamasta kuvakin. Tykkäsin malleista, joita ei tarvitse ommella mihinkään, tässä yksi niistä. Toinen suosikkimalli oli Ullasta löytyvät Meri Markuksen suunnittelemat Villapöpät.

Ohje: Titityyn Patons Merinot lyhytlahkeisina (nykyiseltä nimeltä villavaippahousuohje merino/villa 30.8.13); vyötäröresori tehty 5 krs korkeampi
Koko: M (6-9 kg)
Lanka: Cascade Yarns Cascade 220, 66 g
Puikot: 4 mm

Nämä oli aloitettu jo viime vuoden lopulla, mutta olivat jääneet lahkeita vaille... Nyt syksyn tullen katselin, että nuo saattais mahtua vielä - no ovat aika tiukat. Tuo kilo-ohjeistus on aika paikkansa pitävä, tyttö painaa enemmän kuin 9 kg. Täytyy tehdä suurin koko tässä kohtapuoleen.

Suunnitelmissa oleva tytön neuletakki takkuaa pahasti. Pitkään ensin pyörittelin ohjeita, että minkä tekisin ja sitten vähän puskan takaa puikoille hyppäsi Ullasta löytyvä Melian. Joka sekin on muuten Meri Markuksen suunnittelema. Mutta kun lanka ei ole sama, niin ei se näillä taidoilla sitten ollutkaan niin yksinkertaista.

Siinä olis hihat - mutta ne on liian kapeat, vaikka jo lisäilin matkan varrella silmukoita lisää. Tälle projektille taitaa nyt käydä niin, että se jää vähäksi aikaa jäihin, ellei jää kokonaan. Äidiltä on tulossa villapaita, niin ehkä me mennään pelkästään sillä - vaikka olenkin sitä mieltä, että takki olis käytössä helpompi.

Sukkasato alkaa ihan kohta. Kun vielä osaisi päättää, että mistä aloittaa. Houkuttelevia malleja on ihan liikaa, en niitä kaikkia ehdi kahden kuukauden aikana neulomaan millään, kun pitää muutakin neuloa kuin vaan sukkia. Tietysti niitä sukkia voi neuloa Sukkasadon jälkeenkin :D

Ei kommentteja