Jotain uutta - Something new

Pyynnöstä rupesin väsäämään helmivirkattuja korviksia - tässä ihka ensimmäiset. Ja samalla ensimmäiset tekemäni korvikset - tavallisiakin on pyydetty, mutta jostain syystä en vaan ole inspiroitunut ainakaan vielä korviksiin. Yksi syy on varmaan se, ettei itsellä ole reikiä korvissa.

Nämä on ajateltu pariksi edelliseen postaamaani kaulakoruun. Taidan kyllä tehdä kokeeksi toiset, joissa on hopeanvärisiä helmiä vähän enemmän, ja muutama muukin idea muhii päässä.

My first earrings - someone asked me to do beadcrocheted ones, so here they are. Have a couple of ideas to make different ones.

5 kommenttia

mags kirjoitti...

Kun tämä virkkaus on mua nyt ruvennut kauheasti, sinun ansiostasi, kiinnostamaan, niin kerrotko mitä lankaa käytät, esimerkiksi näissä ihanissa korviksissa? Minkäkokoinen koukku ja onko helmet 10/0 ja 11/0 sopivia??

KoukkuHelmi kirjoitti...

Hihii - kiva, kun joku muukin haluaa kokeilla virkkaamista :-) Alkupostauksissa oli tietoja, sitten kyllästyin laittamaan samoja juttuja aina - huomaan, että olisi pitänyt...

Siispä. Näissä korviksissa on 11/0 helmiä, virkkauslankana DMC Babylo nro 30 musta ja virkkasin 1,00 koukulla. Yhdellä kierroksella on 5 helmeä - vähemmällä tahtoo lanka näkyä, jos laittaa enemmän kierrokselle, tulee tietysti paksumpi pötkö.

Enemmän helmistä: 10/0 käy myös mainiosti ja 9/0 on ihan kivoja vielä - sitä suuremmista tahtoo mielestäni tulla vähän kolhon näköinen.

Langasta: DMC lanka ei ole ihan halpaa - tulee vähän kalliiksi, jos tekee vaan parit korvikset. Coatsin AIDA nro 20 on huomattavasti edullisempi ja sitä saa esim. yleensä Anttilasta ainakin. AIDA on hiukan kovempaa ja paksumpaa kuin DMC - saattaa muuten olla helpompi lanka myös aloittaa. Näitä olen itse kokeillut - sanoisin kuitenkin, että mikä tahansa ohut virkkauslanka käy (koukkusuositus 0,75-1,25).

Minä itse tykkään tehdä 1,00 koukulla, mutta esim. äiti totesi, että 1,25 on kivempi.

Toivottavasti tästä on jotain apua.

mags kirjoitti...

Hei kiitos kovasti näistä ohjeista; ajattelin kesälomalle ottaa mukaan tuollaista helpommin kuljetettavaa helmityötä ;-D

Tiina kirjoitti...

Heippa, nämähän mukavan näköiset ...hmmm... 'patukat' ovat. Täytyypä miettiä väriä, jos vaikka tilausta....

merikukka kirjoitti...

Nämä ovat tosi tyylikkäät ja monikäyttöiset. Ajattelin tehdä vähän samanlaiset, jos saan lainata ideaa.