Neulottu liina - jälleen

Tulipa taas yksi neulottu liina valmiiksi. Olen niinsanotusti jäänyt koukkuun näihin.... ;-)

Malli: Kirsten kirjasta Knitted Lace
Koko: 46 cm
Lanka: Schoeller&Stahl Manuela Häkelgarn No. 10; 38 g
Puikot: 2,5 mm
Virkkuukoukku: muistaakseni 1,75 mm (tai 1,5 mm; tästä en ole ihan varma enää, kun en sitä tullut laittaneeksi ylös)

Ja kuva vähän lähempää.

Tälläkin kertaa yritin selvitä pingottamisesta pelkällä silittämisellä, mutta reunoja ei saanut niin nätisti. Niinpä oli turvauduttava neuloihin - Flickrin puolella kuva; olipas urakka! Tämä lanka on siitä kiva, että vain kastelin liinan kunnolla ja laitoin neuloihin - ja se säilytti muotonsa kuivumisen jälkeen, vaikka vähän pelkäsin, että olin tehnyt turhaa työtä kun en ollut tärkkiä käyttänyt. Neuloessa en ollut kauhean tyytyväinen lankaan - siellä oli välillä ihme nyppyjä, mutta ne ovat kyllä niin pieniä etteivät lopputuloksessa näy. Tästä langasta voi hyvinkin tulla yksi suosikeistani neulottujen liinojen tekemiseen (koska se säilyttää muotonsa niin hyvin pingottamisen jälkeen; tosin vielä en tiedä kuinka kauan käytössä).

***

Useiden blogikirjoittajien (mainitsematta ketään kun en muista mistä kaikkialta luin) kehumana ostin Stephenie Meyerin Houkutus -kirjan pokkarina - virheliike ;-) muuta ei tehty ennen kuin kirja oli luettu (töissä oli tietysti pakko käydä). Täytyy sanoa, että tämä oli paras lukemani kirja pitkään aikaan. Nyt tässä mietin, että haluanko lukea loput sarjasta suomeksi vai englanniksi... - ehkä on kuitenkin parempi etten vielä hanki ollenkaan hyllyyn, tässä on keväällä ihan tarpeeksi muutakin tekemistä.

***

Osallistun tänäkin vuonna fufoiluun - siitä vähän myöhemmin enemmän.

4 kommenttia

Mags kirjoitti...

Upea malli!!

Päivikki kirjoitti...

Iik! Miten ihana!!!

KoukkuHelmi kirjoitti...

Kiitos kommenteista. Minustakin tämä on hyvännäköinen; eikä tämä ollut mitenkään edes vaikea malli neuloa. Voi olla, että teen joskus toisen - kunhan tässä välissä neulon ne miljoona muuta ihanaa mallia, joita on tullut hamstrattua joka puolelta ;-)

kio kirjoitti...

kaunis!!