UFO-projektit 2009

No niin FUFOilu (Finishing UnFinished Objects - eli keskeneräisten käsitöiden valmiiksi tekemiskampanja) alkakoon minunkin osaltani.

1. violetti kasa - Lankakomeron kevätpäiväntasaushuivi KAL
2. kirjava - Lankakomeron Terttu II huivi
3. ruskea - kesätoppi (ohje kirjasta Knitting Lingerie Style)
4. ylin valkoinen - virkattu kesätoppi
5. alempi valkoinen - Ingeborg II ohuemmasta langasta
6. sininen - neulottuja pikkuliinoja

Näistä varsinaisia UFOja ovat oikeastaan vain 2, 4 ja 1 on vaarassa ufoutua. Ja näistäkin vanhin UFO on vain noin vuoden vanha (nro 4). Toukokuusta on tulossa (muuten elämässäni) sen verran kiireinen, etten tarkoituksella ottanut mukaan mitään vuosikertaufoja. Syy miksi otin mukaan muitakin kuin varsinaisia ufoja, on että esim. tuon ruskean meneillään olevan kesätopin haluan valmiiksi suht pian; JA asetin itselleni porkkanan, että UUSIA töitä EI ALOITETA FUFO-projektin aikana ennen kuin näistä 4 työtä on valmiina. Tässä minulla riittää haastetta, koska haluaisin neuloa kesäsukat, kevätpipon, lisää neulottuja liinoja... ;-)

Lisäselvityksiä - jos jotakuta kiinnostaa ;-)
1. Lankakomeron kevätpäiväntasausyllätyshuivi-ohjeessa ei ole mitään vikaa - se vain jäi muiden kiireellisempien/kiinnostavampien yms.. jalkoihin. En tiedä tuleeko sitä nyt keväällä/kesällä neulottua, koska lankani on selvästi talvikäyttöön.
2. Loppui lanka - enkä sitä kaupasta saanut lisää - enkä ole ehtinyt täällä blogimaailmassa kuulutella, josko joltakin liikenisi pieni mytty - paljon tuohon ei nimittäin enää tarvita. (Lanka on Schoppel Wolle Admiral Bambus Seide, puna-vihertävä, värjäyserä 1119256 - tosin eri värjäyseräkin tässä tapauksessa varmaan menettelee). Toinen vaihtoehto on, että puran yhden mallikerran.
4. Virkatussa kesätopissa jumettui vaiheeseen, kun pitää ruveta mallailemaan, että mahtuuko vai ei -> teenkö toisesta kappaleesta samankokoisen vai hiukan isomman.
6. Itseasiassa näiden sinisten pikkuliinojenkin teko oli jo ufoutumisasteella. Liinojen teko on aloitettu jo tammikuussa, ja yhtä liinaa tekee pari-kolme tuntia. Minimitavoitteena 6 kpl, alunperin enemmän, mutta taidan tehdä enemmän jotain muuta mallia, mikä tuntuu kivemmalle (sitten kun nämä on tehty).

Huh - eiköhän siinä ollut taustaselitystä jo ihan tarpeeksi ;-)

2 kommenttia

kio kirjoitti...

tsemppiä urakkaan :)

Rusina kirjoitti...

Onnea matkaan!

Minulla on sama urakka helmien kanssa. Uusia helmiä ei osteta ennen kuin vanhat ovat huvenneet. Ainoan poikkeuksen muodostaa tietyt lahjat, joihin ei ehkä löydy varastosta sopivia helmiä (väritoiveet ja horoskooppikivet).