Neulomisia

Kämmekkäät ovat olleet jo 2 (?) viikkoa käytössä - en vaan ole ehtinyt niitä kuvaamaan. Malli oli aivan ihana neuloa, mutta vanha Nalle kutittaa ja varsista tuli liian pitkät käyttötarkoitukseeni. Täytyy joskus neuloa toiset pehmeämmästä langasta.

Malli: Spirogyra; Knitty Spring 2008 (lyhyemmät)
Lanka: (vanhaa) Novita Nallea, 48 g
Puikot: 3,5 mm sukkapuikot

Seuraavassa meneillään olevia tai lähes valmiita.

Ensimmäiseksi esittelen pipomysteerin. Kyseessä sama Jacques Cousteau -pipon malli neulottuna samalla silmukkamäärällä ja 4,0 mm puikoilla - seuraavin eroin: 1. harmaa Novitan 7-veikkaa, sininen Sandnes Garnin Smartia, 2. silmukat luotu eri tavalla - Noro-huivia neuloessani opin "cable cast on" -metodin ja kokeilin sitä myös tässä pipossa (en tiedä suomenkielistä nimitystä); tuli muuten siisti, 3. lopun kavennukset on Smart-pipossa tehty eri tavalla, jotta huipusta tulisi päätä myötäilevämpi, 4. 7-veikka pipoa on käytetty ja se on ainakin kertaalleen ellei kahdesti pesty. Vaikka tässä nyt onkin litania eroavaisuuksia, en arvannut eroa ihan noin suureksi. Smart-pipo on menossa iskälle, mutta saas nähdä mahtuuko se vai onko liian pieni. Purkuun menee jos ei mahdu, itsellä ei oikein ole käyttöä siniselle pipolle. Smartista tykkäsin lankana; vahvan tuntuista, mutta silti miellyttävämmän tuntuista kuin 7-veljestä.


Hunajakennopipokin (Novita talvi 2009) valmistui, yritän kuvata sen joskus päässä - tuosta ei juuri selvää saa. Tuli ihan kiva.


Itselle tulossa Swallowtail Shawl TeeTee Alpakasta. Saas nähdä miten jää kesken, kun tuli ostettua uusi petroolinsininen talvitakki, johon tämä on liian tumma...


Viime keväinen Kevätpäiväntasausyllärihuivikin pääse eilen vihdoin pingottumaan, eihän siihen mennyt kuin puoli vuotta... Vaikka jätin jo yhden vihjeen neulomatta, niin silti tästä tuli iso, meinas tila loppua pingottamisessa. Kokoa tuossa 85 x 170 cm.

2 kommenttia

Tiina kirjoitti...

kevätpäivänyllätys näyttää yksivärisenä tosi hyvältä. taidan jossain vaiheessa tehdä uuden viron liukuvärjätyn lisäksi

KristiinaS kirjoitti...

Kiva nähdä nuo kämmekkäät neulottuna, ne oli jo Knittyssä mukavan näköiset. Tarttee vissiin neuloa tuommoiset jollekin.