Bloggaustauko

Niin kuin olette huomanneet, bloggaamistahti on vaan harventunut entisestään, joten jätän tämän nyt ihan suosiolla vähäksi aikaa reilusti tauolle. Tällä hetkellä on niin paljon kaikkea tekemistä (sekä pakollista että vapaaehtoista), että jos aikaa jää käsitöille, niin käytän sen mieluummin tekemiseen kuin bloggaamiseen. Tauon pituudesta en osaa sanoa yhtään mitään - saatan myös satunnaisesti blogata, ehkä - en tiedä.

Mutta nyt kun kerta rupesin kirjoittamaan, niin tässä yhdet valmistuneet sukat. Knittyn talvinumerosta (2009) Pyroclastic-sukat. Lankavalinta oli epäonnistunut näihin sukkiin - pitää olla yksivärinen, jotta malli tulee esille. Kaiken lisäksi raidoitus ei sattunut enää lopussa kohdalleen... vähän hassun näköiset. Olisin neulonut yksivärisestä, mutta kun en tällä hetkellä omista yksiväristä ohutta sukkalankaa ja olen edelleen langanostolakossa...

Lanka: Zettl Sirmione, 60 g
Puikot: 2,5 mm
Omat sukkani poikkeavat ohjeesta aika paljon, puikkokoko oli muistaakseni vähän pienempi (ja lanka tietysti eri). Koon sopivuuden kanssa jännäsin aika pitkään, koska oma käsialani oli jotain aivan muuta kuin ohje. Isoon jalkaani (39-40) tein pienemmän koon mukaan 2,5 mm puikoilla ja sopivat onneksi tuli :-) Nämä istuvat paljaaseen jalkaan kuin nakutetut. Ikävä puoli tässä on se, että lanka kutittaa jonkin verran... Ohjeesta poikkesin myös varren pituudessa, tein vain neljä mallikertaa.

Sivukuva sukista.

Ja vielä pohja.

Nämä sukathan eivät syntyneet ihan kivuttomasti, kuten täältä voit lukea. Mutta kun nämä on nyt kertaalleen tehty, niin ehkä teen toiset yksivärisestä langasta - tai sitten en. Minulla on hirveän pitkä lista hyviä sukkaohjeita jonossa, jotka voisi tehdä. Ja minun tahdilla kun näitä syntyy aika hitaasti... niin voi jäädä toiset tällaiset tekemättä.

Lankalakko on pitänyt hyvin - mutta varastoa se ei juurikaan ole pienentänyt, kun olen ehtinyt neuloa niin vähän. Muutaman kerran olen käynyt lankojen lähettyvillä - ja julkisesta lankalakosta on kyllä siinä tilanteessa ollut hyötyä ;-) Wanhan Sataman kädentaitomessut kiinnostaisi kovasti, mutta voi olla, että jätän ne väliin - langanostohoukutus on liian suuri. Sen sijaan seuraavaan Oulunkylän neuletapaamiseen toivottavasti pääsen - vihdoin ja viimein. Monesti on sattunut työvuoro juuri sille lauantaille, tai jotain muuta pakollista menoa - mikä on kyllä vaarana nytkin, toivotaan parasta.

Mukavaa lopputalvea kaikille - nauttikaamme lumesta kun sitä kerrankin on!

3 kommenttia

KristiinaS kirjoitti...

Hyvää ja antoisaa bloggaustaukoa!

Jos sinne Oulunkylän tapaamiseen pääset tulemaan niin nykäisepä hihastani, olis tosi kiva nähdä <3

Tiina kirjoitti...

Nätit sukat olet väkertänyt.
Heh, minä ajattelin uhmata hinkuani ja poiketa Wanhassa Satamassa. Edes haistelemassa... Tosin on kauhea hinku saada sitä omaa kasaa pois...
Olen kyllä oikesti tyytyväinen tähän päätökseen olla ostamatta lisää lankaa. Löytyy meinaan mukavia aarteita tuolta laatikoiden pohjalta =)

kio kirjoitti...

Päätin etten mene sinne wanhaan satamaan, 30kg:lla lankaa pitäisi hetken pärjätä ;) Ja laatikollisella askartelukamaa..

Palaile sitten, kun bloggaustauko alkaa tympiä :)