Luettua

Pitkään mietin, että kirjoitanko mitään... kynnys on jotenkin kamalan korkea, mutta ajattelin nyt tuon TBR100 (To Be Read) -listan takia muutaman sanasen sanoa lukemistani kirjoista. Luen aina muutaman kirjan ja esitän sekalaiset kommenttini tällaisessa yhteispostauksessa - kommenttini ovat niin lyhyitä etteivät kirjakommentit mielestäni ansaitse yksinään postausta. Ja täältä on turha odottaa mitään syvällisiä kirja-arvioita ;)

7.8.2013 lähti kirjoja hyllystä kiertoon - lukematta. Täällä on jonkinlainen tavaranvähennysprojekti käynnissä ja nämä kirjat joutuivat lähtemään. Ehdin tällä hetkellä lukea niin vähän, että minulta menisi ikä ja terveys saada kaikki kirjahyllyssä olevat kirjat luettua. Varsinkin kun aikaa on mennyt blogien lukemiseen. Olen nyt paljon blogeista lukenut tavaran vähentämisestä ja erityisesti etsinyt ratkaisua ongelmaan vaatekaappi. Törmäsin projekti333:een, jota aion kyllä ainakin osin kokeilla ja toteuttaa (mutta todennäköisesti tästä en tule täällä kirjoittamaan tämän enempää).

D. H. Lawrence: Lady Chatterleyn rakastaja. Tämä kirja jäi kesken, sivulle 100 pääsin. Ei sovi ainakaan tämänhetkiseen mielentilaan - koin alun jotenkin kamalan raskaana ja synkkänä. Ehdin lukea niin vähän, että haluan pitää lukukokemuksesta - mikä ei välttämättä tarkoita kevyttä kirjallisuutta. Ehkä tämä kirja vielä joskus tulee luettua loppuun.

Paulo Coelho: Alkemisti. Lukukokemuksessa häiritsi se, että minulla oli ihan vääränlainen mielikuva tästä kirjasta, enkä siitä päässyt missään vaiheessa kunnolla irti. Tykkäsin kuitenkin tarinasta, ja se oli helppoa luettavaa. En jäänyt pohtimaan kauheasti tästä mahdollisesti löytyvää syvempää tarinaa. En kuitenkaan pitänyt tätä minään elämäntaito-oppaana, miksi tätä jotkut ovat kuvanneet.

Sheryl Sandberg: Lean in. Naiset ja menestymisen tahto oli mielenkiintoista luettavaa. Vaikka kirjassa puhutaan menestymisestä ja uralla nousemisesta ylöspäin, se ei missään vaiheessa tökkinyt vaikkei uran luomisesta niin kiinnostunut olisikaan. Paljon mielenkiintoisia kannanottoja työelämästä ja urasta ja etenkin naisten näkökulmasta. Minulle tuli kyllä useasti mieleen, että onpas amerikkalainen unelma - kunpa tuollaisiin työpaikkoihin pääsisi. Ehkä se olis mahdollista jos olisi yhtä fiksu :)

Ei kommentteja