Lapassatoa

Sukkasadon lomaan. Ja olipahan opettelua neuloa taaperolle lapasia! Välillä kävi mielessä, että olis helpompaa ostaa kaupasta...

Parhaiten lapaset alkoi onnistua kun oikeasti mittasi lapselta käden koon (ei helppoa ;) ) ja neuloi langasta mallitilkun, koska oli uusi lanka kyseessä. Siis kaikki pitemmän kaavan kautta - tulipa sekin opittua! Mutta nyt sitten osataan neuloa taaperolle lapasia :D Paitsi näistäkään se paras ei vielä ole täydellinen - seuraaviin haluan tehdä pyöreän pään enkä tuollaista suippoa.

Malli: peruslapanen - Novitan sivuilta kävin hakemassa peruslapasen vinkkiä, mutta lopulta modasin ohjetta
Lanka: Viking of Norway Vilma
Puikot: 3,5 mm pyöröpuikko, eli magic-looppasin taas
Tiheys: 26x32

 40 silmukkaa, tuli aika reilut. Ja peukalokiilassa yhdet lisäykset liikaa kun luin taulukkoa väärin... Halusin siis aavistuksen pienemmät. Ja teränkavennukset vetää kurttuun kun ne on tehty joka kerroksella.
38 silmukkaa tuli hyvä kämmenenympärys (14cm), mutta varsi piti sitten tehdä 1o1n joustinta. Näissä peukalo oikeankokoinen. Ja teräkavennukset tein ensin joka toisella kerroksella ja lopuksi joka kerroksella - mutta niinkuin tuossa jo mainitsin, niin pyöreä pää olisi kivemman näköinen. Näistä piti alunperin tulla kokonaan raitalapaset - mutta magic-loopilla tehdessä langat oli jatkuvasti solmussa ja homma oli tosi hidasta. Ja punainen lanka ei tietenkään enää riittänyt peukaloihin.

Tässä lapaset vielä rivissä. Vasemmanpuoleinen, keskeneräinen meni purkuun kun se oli aivan liian pieni (32 s.)

Ei kommentteja