Luettua - ja uusia lukulistoja

Isabel Allende: Henkien talo (suomentanut Jyrki Lappi-Seppälä)
Alkuperäinen teos: La casa de los espiritus 1982
436 s.
Otteessaan pitävä pitkä sukukronikka.
Clara vaikutti jotenkin tutulle henkilölle tässä kirjassa - en muista olisinko lukenut tämän joskus yli kymmenen vuotta sitten (tai jopa enemmän). Vai onko kirjasta tehty elokuva?
Ansaitsee mielestäni paikkansa klassikoiden joukossa.
(oma TBR100-lista ja 1001-lista) bookcrossing rekisteröity

Cathy Kelly: Onnen ainekset.
448 s.
Alkuun tämä kirja meinas olla liian hyvä, ei millään välillä olis malttanut tehdä muuta. Puolivälin jälkeen oli pieni, mutta vaan todellakin pieni suvantovaihe, loppu taas sitten vei mennessään. Mukava tarina, kuinka selvitä elämän vastoinkäymisistä. Pidin myös kirjailijan tavasta kuvata henkilöitä ja ympäristöä.
(oma TBR100-lista) bookcrossing rekisteröity

Sophie Kinsella: Himoshoppaajan vauva.
Alkumetreille jäi tämä kirja. Rupesi ahdistamaan se "himoshoppaus"...
(oma TBR 100) lähti bookcrossingin kautta eteenpäin

Uutta lukulistaa... Kun tuo nykyinen lista koostuu lähinnä kirjoista mitä sattui olemaan hyllyssä sillä hetkellä ja juuri vastaan tulleista mielenkiintoiselta kuulostavista kirjoista - niin nyt olis ehkä aika luoda joku "järkevämpi" lista. Bookcrossingin kautta on tullut tietoisuuteen listat tyyliin "1001 kirjaa, jotka jokaisen pitäisi lukea ennen kuolemaansa" ja "100 kirjaa, jotka pitäisi lukea ennen kuolemaansa". Näitä listoja on olemassa useampikin. 1001 kirjaa kuulostaa hurjalle nykyisellä lukuvauhdilla, joten päädyin siihen, että 100 on ihan tarpeeksi. Ja 100 listaksikin valitsin "suomalaisen version" - tämän. 1001 listaakin olen vähän tutkaillut, siinä mielessä, että tulen sieltä valitsemaan kaikkein mielenkiintoisimpia kirjoja.

8.12.2013 listasin 7 kirjaa, jotka olen lukenut melko suurella todennäköisyydellä. Lisäksi laskin 9 kirjaa, jotka olen saattanut lukea, mutta luen ne nyt uudelleen. Katsotaan sitten mikä kirja alkaa vaikuttaa sille, että sen olen aikaisemmin jo lukenut.


Ei kommentteja