Mietteitä kevään projekti 333:sta

Ehdin käyttää kevään vaatekokoelmaani noin kuukauden verran ennen kuin ilmat lämpenivät niin paljon, että teki mieli siirtyä kesäisempiin vaatteisiin. Pidin koko ajan tukkimiehenkirjanpitoa mitä päälleni laitoin ja tein sen perusteella muutamia havaintoja.

Ensinnäkin tein muutamia vaihtoja vaatevalikoimaan. Pois jäivät valkoinen farkkukangasmekko, valkoiset puolipitkähihaiset puserot, jakku ja neulottu toppi. Mekko ja toppi olivat liian kesäisiä. Valkoisia puseroita ja jakkua tulee näköjään harvaan pistettyä arkena päälle. Puolipitkähihaiset kangaspuserot ovat myös hankalia takin kanssa, koska hihat jää kurttuun. Tilalle tulivat ohut beige neuletakki, ruskeavalkoraidallinen trikoopaita, oranssi T-paita, sininen neuletakki ja sininen hame.

Kuukauden aikana käytin 28 vaatetta mukaanluettuna kengät ja laukut, 3 huivia ja 5 korua. Ruskea hellemekko jäi pitämättä, koska tänä keväänä ei tullut helleaaltoa, itseasiassa oli mielestäni aika koleaa ja sateista. Sandaaleita en myöskään pitänyt, koska itseasiassa ne menivät jo syksyllä roskiin  loppuunkuluneina. Uusia olen metsästänyt reilun kuukauden, eikä tahdo löytyä sellaisia kuin haluan. Ruskeat ballerinat ovat myös aika tiensä päässä ja ostin uudet (nämäkin kovan metsästyksen jälkeen). Se on kumma, että kun haluaa jotakin, niin sitä ei ole olemassa.

Sää oli niin viileä, että T-paitoja oli kokoelmassa turhan paljon (6 kpl) kun pitkähihaisia oli yhtä paljon. Pitkähihaisia tuli kuitenkin käytettyä tuplasti enemmän. Kolme tai neljä T-paitaa riittää ensi keväänä.

Ylivoimaisesti eniten käytössä olivat käsilaukku ja kassi (käytännössä aina mukana), farkkutakki, siniset farkut ja korolliset ruskeat kengät. Vähintään viiteen käyttökertaan ylsi vain 8 vaatekappaletta. Huiveista en pitänyt kirjaa mikä oli päällä, kahta huivia käytin varmaan aika tasaisesti. Yksi kaulakoru oli käytössä yli viisi kertaa. Kun näitä lukuja rupesin miettimään, niin totesin, että vähemmälläkin vaatemäärällä pärjäisi oikein hyvin.

Kesän 33 vaatekappaletta ja asustetta on jo mietitty ja kesävaatteet ovat jo käytössä. Kaikista vaatteista vaan ei vielä ole olemassa kuvaa, ja listakin vielä vähän elää. Mutta yritän jossain vaiheessa laittaa kesän vaatteista kuvan. Näillä on tarkoitus mennä syksyviileiden saapumiseen asti eli jonnekin elokuun loppupuolelle.

Ei kommentteja